Uw verhaal delen

Hier vind u informatie over het gebruik van het forum, regels en tips.

Moderators: kitty, Bergbaak17

Forumregels
- Heb respect voor andere deelnemers. Elke persoon en situatie is uniek. Meningen en visies mogen verschillend zijn.
- Gebruik geen kwetsend of grof taalgebruik.
- Het forum is niet bedoeld voor commerciële doeleinden.
- Grove, kwetsende en commerciële reacties zullen worden verwijderd.

Alle berichten worden gelezen door moderators en/of de beheerder. Zij waken over de leesbaarheid en "informatie waarde voor de overige lezers". Zij hebben de mogelijkheid deelnemers daarop aan te spreken en berichten te verwijderen of aan te passen.

Hartelijk bedankt,
Forum beheer.

Disclaimer:
Het forum is een open discussieplatform waaraan iedereen kan deelnemen. Leven met blaas- of nierkanker onderschrijft dus niet noodzakelijk alle meningen die in dit forum staan.
Beheer
Beheerder
Berichten: 8
Lid geworden op: 29 jun 2016, 21:31

Uw verhaal delen

Berichtdoor Beheer » 01 jul 2016, 21:28

De verhalen lezen van anderen is vaak heel helpend voor lotgenoten. Het delen van elkaars verhalen, ervaringen en tips is belangrijk voor dit forum. Zo wordt het forum een vraagbaak waar je informatie kunt vinden, herkenning kunt vinden en contact kunt hebben met lotgenoten.

U bent vrij om te kiezen waar u uw ervaringen, vragen en tips wilt schrijven.
Om u te helpen zijn er een aantal categorieën. Hierdoor is het overzichtelijker om de antwoorden te vinden op de vragen die u zoekt. Of om verhalen te lezen of te schrijven van mensen met eenzelfde ervaring als u.

We hebben onderverdeeld in:
- Blaas- of nierkanker- diagnose
- Blaas- of nierkanker- leven met of na kanker
- Blaas-of nierkanker- niet meer beter worden

Daarnaast hebben we een plek voor oproepen voor lotgenotencontact.

Door het opdelen in deze categorieën hopen we dat u gemakkelijker de berichten vindt die bij uw situatie passen. Mist u categorieën? Heeft u vragen of opmerkingen? Nieuwe ideeën of juist tips? Laat het vooral weten via een reactie hieronder!

Samen met u en uw reacties kunnen we het forum nog beter maken!
Beheerder van het forum.

kitty
Gebruiker
Berichten: 21
Lid geworden op: 03 jul 2016, 22:46
Locatie: Twente

Re: Uw verhaal delen

Berichtdoor kitty » 09 sep 2016, 15:36

Blaaskanker, blaasverwijdering, uro-stoma, vrouw 49 jaar.

Mijn verhaal. Ik was al wat langer moe. Ik dacht door drukte, ik was namelijk ook net gewisseld van baan en daarvoor was het ook roerig in mijn eerdere baan. Toen kreeg ik pijn bij het uitplassen. Best heftige pijn. Ik had nog nooit eerder een blaasontsteking gehad en weet dus ook niet of die pijn hetzelfde is. De huisarts dacht eerst aan een blaasontsteking en ik kreeg ongeveer 3 keer een verschillende antibiotica. Het hielp niet. Misschien een verzakking? Ik kreeg een echo en er was geen verzakking, misschien droge slijmvliezen en dus een zalf, maar ook dat hielp niet. Zo kwam het dat ik uiteindelijk 7 maanden verder werd verwezen naar de uroloog. Die keek in mijn blaas en ook ik zag toen het wapperende weefsel. Een hele heftige ervaring vond ik dit. Ik wist ondertussen van blaaskanker, had het langs zien komen, doordat ik ook zelf was gaan googelen wat er toch aan de hand kon zijn. Niet dat ik me erin verdiept had, want aan blaaskanker wilde ik niet denken, maar ik had het dus wel gezien en wist ook van de 95% op kanker als er iets in de blaas zit. Het moest er uit om zekerheid te krijgen. Ik kreeg de zogenaamde TURT. Na de operatie kon de uroloog mij vertellen dat het ongeveer het formaat van een 2 euro muntstuk had gehad en dat hij dacht het helemaal te pakken te hebben gehad. Het had wel diep gezeten en niet zeker was of mijn blaas niet geperforeerd zou zijn. Met een verblijfskatheter kon ik naar huis. En dan afwachten, ergens tussendoor ook een CT scan. Dan de uitslag. CT scan was goed geen uitzaaiingen of vergrote lymfeklieren te zien, de uitslag van de tumor was minder goed. De agressiefste soort en daarbij het diep zitten. Hierdoor het advies om de blaas te verwijderen. Tjonge jonge. Ik en mijn man waren optimistisch heen gegaan, wat enorme een klap als dan het tegendeel dan blijkt. Waarvoor kiezen? Neoblaas of uro-stoma? Op zich maakte ik die keuze vlot, misschien ook wel nonchalant. Ik wilde vooral van de kanker af! En ik had al geen supersterke bekkenbodem, verloor als ik verkouden had bijv, wel eens een drupje urine als ik moest niezen en het trainen van een neoblaas, de gebroken nachten, dat past volgens mij niet zo bij me. Daarnaast telde het minder heftig zijn van de operatie voor mij zwaar. Ik koos dus voor een uro-stoma.

Wat ik wel heel prettig vond is dat ik heel snel geopereerd kon worden. Dat wilde ik ook en de opererende chirurg/uroloog begreep dat ook. Ongeveer 5 weken na het zien van het afwijkend weefsel werd mijn blaas verwijdert. Ik bleek een heel zeldzame complicatie te hebben na de operatie. Een lekkende nier doordat het slangetje wat eigenlijk gedraaid in de nier hoort te liggen, bij mij een hoek had en daardoor de nier doorboorde. Dit was wel lastig omdat je daar eerst niet achterkomt en er ook niet aan zo'n situatie wordt gedacht, aangezien dit hoegenaamd nooit voorkomt. Hierdoor herstelde ik aanvankelijk niet goed, maar toen het ontdekt was en verholpen herstelde ik razendsnel. Al met al ben ik daardoor toch maar 10 dagen in het ziekenhuis geweest. Heel mooi was dat de uitslag van al het weggenomen weefsel goed was "alle snijvlakken schoon!" Tjonge, wat valt er dan een zorg van je schouders af, wat was iedereen blij, ook de uroloog die het me kwam vertellen straalde gewoon.

En dan herstellen en wennen aan de stoma en ook verwerken wat er eigenlijk allemaal gebeurt was. Ondertussen ben ik 3 jaar verder en is dat ook allemaal gelukt. Niet gemakkelijk hoor, ook ik heb lang en nog steeds last van vermoeidheid, terwijl ik geen chemo heb gehad. Ook de re-integratie in mijn werk is helemaal niet fijn verlopen en uiteindelijk ook niet gelukt. Sombere periodes heb gehad en ook mijn gezin heeft moeite gehad met het verwerken van alles. Maar uiteindelijk is het dus allemaal goed gekomen. Ik heb al heel wat controles gehad en steeds waren die goed.
Als geest en hand samengaan, ontstaat er kunst. ~Leonardo da Vinci~


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast